Wie wij zijn

Basisschool Franciscus is een katholieke basisschool en gelegen in Boskant, een kerkdorp van Sint-Oedenrode. In 1945 is er een noodschool gesticht met een barak afkomstig van het vliegveld in Schijndel. In 1952 is er een 6-klassige school gesticht en in 1964 is er een uitbreiding gekomen. Vanaf 1985 is dit een basisschool voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar. In 2001 zijn twee lokalen aangebouwd. In 2008 is het gehele gebouw grondig gerenoveerd. Alle lokalen zijn voorzien van digitale schoolborden en geschilderd in eigentijdse kleuren.

Basisschool Franciscus is een zogenaamde “lange gangen gebouw”.

Het gebouw bestaat uit 6 groepslokalen, een ruim speellokaal, een multifunctioneel lokaal (voor overblijven, voor- en naschoolse opvang, vergaderingen, en groepssplitsing), een multifunctioneel bibliotheeklokaal, een personeelskamer, een werkkamer voor de directie, een werkkamer voor de interne begeleider, een werkplek voor de conciërge en veel bergruimten.

In de school wordt Kinderopvang gerealiseerd door onze partner Kinderopvang de Verbinding.