Opleiden in de school

Basisschool Franciscus participeert samen met haar collega scholen van SKOSO in het project 'Opleiden in de school'. Dit betekent dat studenten een deel van de opleiding volgen op de werkplek, in dit geval onze schoolorganisatie. Wij vinden het als school belangrijk dat studenten ook een onderdeel van de school zijn, zij zijn collega en dragen bij aan de onderwijsontwikkelingen.  Daar tegenover staat dat wij proberen de studenten zo goed mogelijk te begeleiden bij hun eigen ontwikkeling. Deze begeleiding wordt gedaan door de leerkrachten van onze school. Daarnaast is er een basisschoolcoach aangesteld welke zorgdraagt voor alle studenten, intervisie organiseert en de contacten onderhoudt met de opleidingen en andere scholen binnen SKOSO.

SKOSO werkt op projectbasis samen met Fontys PABO Veghel en Eindhoven. We bieden ook stageplekken aan studenten van andere organisaties zoals Hogeschool Kempel, Summa, ROC en Fontys Pedagogiek. We werken binnen SKOSO op dit gebied intensief samen met alle andere scholen. Samen met hen verstevigen we het academisch opleiden. Op deze manier zijn er structurele mogelijkheden om studenten optimaal te kunnen begeleiden en geven we ruimte aan onderzoekmatig werken binnen onze schoolontwikkelingen.

Voor meer informatie rondom opleiden in de school kunt u contact opnemen met onze basisschoolcoach, mevr. Helma Otten. U kunt dit doen via hotten@bsboskant.nl